Chat with us, powered by LiveChat

Curatele Rotterdam

Veilig beheer over

uw zorg en financiën

Curatele Rotterdam

Curatele Rotterdam bij Saillant. Wij ondersteunen mensen die niet meer in staat zijn om financiële en persoonlijke belangen zelf te behartigen. Dit doet Saillant voor diverse doelgroepen. Wat is curatele? Ben je het overzicht over je financiën kwijt, weet je niet meer welke regelingen mogelijk zijn óf waar je kunt aankloppen voor hulp? En ben je zelf niet in staat om voor je belangen op te komen, dan moet je een curator zoeken die je van dichtbij kan begeleiden. Maar er zijn meer voorbeelden waardoor je in een situatie van onder curatele staan terecht kunt komen, onder meer bij veelvuldig agressief gedrag of wanordelijkheden in het publieke domein.

Wanneer is curatele in Rotterdam nodig?
Merk je dat iemand binnen je directe omgeving niet meer in staat is zelf rationele beslissingen meer te nemen, onder meer door ouderdom, verslaving, ziekte of een andere beperking? Een curator aanvragen is dan een verstandige beslissing. Niet iedereen kan deze aanvraag doen; je dient echtgenoot/partner, familielid tot 4e graad, gezaghebber, instelling of de betrokkene zelf te zijn om dit te doen. Alleen meerderjarigen mogen daarbij onder curatele komen te staan. Een curator zoeken die dicht bij de betrokkene staat en persoonlijke begeleiding als hoofddoel heeft? Saillant helpt betrokkenen hun persoonlijke en financiële situatie weer op orde te krijgen.

Jouw belangen behartigen
Kan onze curator andere betrokkenen helpen bij het terugvinden van de balans in hun persoonlijke of financiële situatie? Dan doen we dat graag. Naast het vinden van een persoonlijke oplossing op maat, bijvoorbeeld door optimale huisvesting, ondersteunen we je ook bij alle rechtshandelingen die om de hoek komen bij de curatele. Wij geven je een persoonlijk advies voor individuele omstandigheden. Een curator zoeken in de buurt? Saillant staat je bij in raad en daad bij het begeleiden van meerderjarigen in hun handelingsbekwaamheid.

Saillant Rotterdam

Saillant Curatele Rotterdam

Bekijk hier onze tarieven

Neem contact op

Ik heb een vraag en wil graag een medewerker spreken

Cliënt

Ik wil mijzelf aanmelden

Organisatie

Ik wil een cliënt aanmelden
namens een organisatie